Open de oesters en zeef het vocht.
Snipper de sjalotjes, doe ze bij de wijn en laat tot 1/3
inkoken.
Giet het oesternat bij de reductie en zeef vervolgens de
sjalotjes eruit.
Snijd de prei in een ragfijne julienne en fruit die samen met
de 30 gr boter zachtjes aan.
Voeg de room en het mespuntje kerrie bij de reductie en laat
nog even inkoken.
Klop de koude klontjes boter er door.
Pocheer de oesters kort in een gedeelte van de saus.
Stoom de tarbot en de coquillenootjes 3 minuten in een hete
stoompan.
Dresseer de prei op de borden en leg de tarbot en de coquilles
en als laatste de oesters erop.
Lepel de saus over de oesters en bestrooi ze met fijngesneden
bieslook.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |