Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Warme oesters,tarbot en coquilles met prei

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 Zeeuwse wilde oesters
200 gr Noordzee-tarbot
2 coquillenootjes
2 sjalotjes
30 gr boter
2 dl droge witte wijn
peper, zout
1 preivoet
4 eetlepels room
1 mespunt kerrie
1 bos fijngesneden bieslook
60 gr klontjes koude boter

Bereiden

Open de oesters en zeef het vocht.
Snipper de sjalotjes, doe ze bij de wijn en laat tot 1/3
inkoken.
Giet het oesternat bij de reductie en zeef vervolgens de
sjalotjes eruit.
Snijd de prei in een ragfijne julienne en fruit die samen met
de 30 gr boter zachtjes aan.
Voeg de room en het mespuntje kerrie bij de reductie en laat
nog even inkoken.
Klop de koude klontjes boter er door.
Pocheer de oesters kort in een gedeelte van de saus.
Stoom de tarbot en de coquillenootjes 3 minuten in een hete
stoompan.
Dresseer de prei op de borden en leg de tarbot en de coquilles
en als laatste de oesters erop.
Lepel de saus over de oesters en bestrooi ze met fijngesneden
bieslook.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Rode poon op een groentebedje
Kabeljauw met paprika-saffraansaus (4 pers.)
alikruiken
Kruudmoes van Noorse kabeljauw (4 Pers.)
Omelet met garnalenvulling

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes